Gamer stol test: Find den bedste gamer stol

Gamer stol test: Find den bedste gamer stol i 2022

Møbler » Gamer møbler
Senest opdateret 22. Februar 2022

Møbler » Gamer møbler | Senest opdateret 22. Februar 2022

Uanset om du lever for at spille, eller spiller for at leve, er en gamer stol et vigtigt redskab i kampen om ”frags” på de digitale slagmarker. Men at vælge den bedste gamer stol kan godt være en udfordring. Og hvorfor er en god gamer stol så vigtig? I artiklen her, kommer vi ind på, hvordan en god gaming stol kan forbedre dine chancer for at jorde dine modstandere, og hvordan den er det sundeste for din krop.

Vi har også inkluderet en decideret gamer stol test, der giver dig et godt overblik over de syv bedste gamer stole på markedet. Vi har valgt at dele stolene op i forskellige kategorier, så du, helt uden besvær, kan finde den bedste gamer stol til lige netop dit behov og budget. God læsning og god fornøjelse med din nye stol!

Læs mere om gamer stole. Find rundt med indholdsfortegnelsen.

De bedste gamer stole i vores test

I dette afsnit, har vi linet de bedste gamer stole op på rad og række. Vi håber, at vores gennemgang hjælper dig med at vælge den helt rigtige stol. Har du svært ved at vælge? Se vores “værd at vide om gamer stole” afsnit.

1. DXRacer RACING PRO

Den bedste gamer stol i sin klasse

DXRacer RACING PRO er den absolut bedste gamer stol i sin klasse

Sædehøjde: 49 til 56 cm • Sædebredde: 36 cm • Sædedybde: 46 cm • Ryglænshøjde: 87 cm • 
Ryglænsbredde: 54,5 cm • Ryglænsvinkel: op til 135 grader • Vægtkapacitet: 115 kg

Dette er et affiliate-link.

Der er flere gode grund til, at vi har valgt RACING PRO som den bedste gamer stol i sin klasse. En af grundene er, at gamer stolen er favoritvalget blandt professionelle eSportsudøvere. Andre nævneværdige grunde tæller bl.a. 4D-armlænet og den multifunktionelle tilt-lås. Tilt-låsen sikrer, at du kan variere din siddeposition, så du ikke belaster din krop og dine muskler på samme måde hele tiden.

Gamer stolens ryglæn passer perfekt til brugere, der er mellem 170 og 190 cm høje. Men! Er du mellem 165 og 170 cm, kan du også godt bruge stolen. Her anbefaler vi dog, at du tilkøber en god fodstøtte, så dine fødder ikke hænger og dingler over gulvet. Både lændepuden og nakkestøtten kan justeres, så de giver dig den støtte du har behov for. Så længe du altså er mellem 165 og 190 cm høj.

Stolen er polstret med koldskum og DXRacer garanterer, at skummet holder sin form i minimum to år. Du kan dog roligt forvente dig, at gamer stolen holder formen meget længere end det. DXRacer har nemlig betrukket RACING PRO stolen med et både slidstærkt, stænktæt og åndbart PU-læder.

Selv efter længere tids brug, vil du altså ikke opleve bemærkelsesværdige ændringer i hverken polstring eller betrækk. Hvis du leder efter en professionel gamer stol, der leverer en fast, konsistent og komfortabel støtte til din krop, er RACING PRO helt sikkert det rette valg for dig.

Dette er affiliate-links.
Dette er et affiliate-link.

2. Paracon KNIGHT

Den bedste gamer stol til prisen i 2022

Paracon KNIGHT er den bedste gamer stol til prisen

Sædehøjde: 50 til 61 cm • Sædebredde: 56 cm • Sædedybde: 50 cm • Ryglænshøjde: 83 cm • 
Ryglænsbredde: 59 cm • Ryglænsvinkel: op til 165 grader • Vægtkapacitet: 105 kg

Dette er et affiliate-link.

Paracon KNIGHT er en danskproduceret, high-end gamer stol. Stolen er designet med professionelle gamere og hårdtarbejdende kontorfolk for øje og tilbyder en bred vifte af komfortfunktioner og ergonomisk korrekte siddepositioner. Stolen, der klart er den bedste gamer stol til prisen, byder bl.a. på nakkestøtte og lændepude, der selvfølgelig kan justeres, et højt ryglæn, samt polstrede og justerbare armlæn.

Gamer stolens generøse polstring og det ekstra tykke PU-læder sikrer en altid behagelig siddeoplevelse. I det samme åndedrag, sikrer polstringen og betrækket også, at stolen har en lang levetid. Selv efter flere års intens gaming, eller flere år med lange arbejdsdage foran computeren, bliver KNIGHT ved med at støtte dig, der hvor du behøver det mest. Du er altså sikret en ergonomisk siddestilling, der ikke skader din ryg.

Går du meget op i hvordan din nye gamer stol ser ud? Så kan du glæde dig over, at Paracons KNIGHT er holdt i et yderst moderne og stilrent design. Stolen er, som forventet, designet som et racersæde. Men de ret kraftige kontrastfarver giver alligevel din nye gamer stol et særpræget og unikt udseende.

Paracon selv kalder stolen for ”den billigste high-end gamer stol på markedet”. Og dét, kan vi ikke andet end at give dem ret i. For alt i alt, er Paracon KNIGHT en rigtig god gamer stol til prisen. Du finder ikke en stol der har flere tilpasningsmuligheder og mere komfort i denne prisklasse. Så hvis du er på udkig efter en ny gaming stol, der ikke sprænger hul i budgettet, og som kan bruges af alle, bør du bestemt investere i en KNIGHT.

Dette er affiliate-links.
Dette er et affiliate-link.

3. Paracon BRAWLER

En billig gamer stol til under 1.000 kr.

Paracon BRAWLER er en billig gamer stol til under 1.000 kr.

Sædehøjde: 47 til 56 cm • Sædebredde: 45 cm • Sædedybde: 47 cm • Ryglænshøjde: 79 cm • 
Ryglænsbredde: 53 cm • Ryglænsvinkel: op til 165 grader • Vægtkapacitet: 100 kg

Dette er et affiliate-link.

Hvis du ikke har lyst til at bruge mange penge på en ny stol, er Paracon BRAWLER en god og billig gamer stol, der hverken går på kompromis med kvalitet eller komfort. Stolen har god mulighed for at kunne indstilles, så den giver dig den helt rigtige støtte. Det ergonomiske design, lændepuden og nakkestøtten og sikrer altså, at du kan sidde i stolen i flere timer, uden at få ondt i nakke og ryg.

Får du alligevel brug for at slappe lidt af mellem spillene, kan gamer stolens ryglæn næsten ligge helt vandret. Det betyder, at du kan læne dig tilbage og snuppe en velfortjent powernap. Her anbefaler vi dog, at du tilkøber en god og ergonomisk fodskammel. På den måde, får du også lidt aflastning til dine ben. Som en ekstra feature, har BRAWLER en tilt-funktion der gør, at du kan vippe stolens sæde helt tilbage.

Paracon har formået både at bygge deres BRAWLER gaming stol i premium materialer og holde prisen i bund. Skumpolstringen er fast, og det fleksible PU-læder sikrer en alletiders siddeoplevelse. Uanset om stolen skal fungere som gamer- eller kontorstol. Valget af materialer gør, at Paracons BRAWLER er nem at holde pæn og ren, er solid og slidstærk, har et højt komfortniveau og en lang levetid.

Dette er affiliate-links.
Dette er et affiliate-link.

4. Nordic Gaming Racer (Fabric)

Den bedste gamer stol med stofbetræk i vores test

Nordic Gaming Racer (Fabric) er den bedste gamer stol med stofbetræk i vores test

Sædehøjde: 35 til 43 cm • Sædebredde: 53 cm • Sædedybde: 52 cm • Ryglænshøjde: 92 cm • 
Ryglænsbredde: 57 cm • Ryglænsvinkel: op til 180 grader • Vægtkapacitet: 150 kg

Dette er et affiliate-link.

Komfort og ergonomi står øverst på listen, når vi snakker om Nordic Gamer Racer. Alt på stolen kan justeres, så det passer perfekt til din krop. F.eks. kan armlænene justeres i højden, ryglænet kan vinkles helt op til 180 grader og nakke- og lændepuden kan flyttes rundt efter behov. Det betyder, at du altid vil få en komfortabel siddeoplevelse. Uanset hvor længe du sidder i gamer stolen.

Det er tydeligt at se, at denne gamer stol er designet i Danmark. Det minimalistiske design er taget direkte fra en Formel 1 racerbil. Den solide skumpolstring sikrer, at stolen holder sin form i flere år ud i fremtiden. Nordic Gaming har betrukket deres Racer gaming stol med et specielt stof, der giver en mere kølig siddeoplevelse ift. en stol med læderbetræk. Stoffet er lidt som på en sofa: blødt, åndbart og behageligt.

Stolen fra Nordic Gaming er, mest af alt, målrettet den kompromisløse gamer. Så er du seriøs med din gaming, og ønsker du en stol der ikke er betrukket med PU-læder, er den eksklusive gaming stol det bedste valg i vores gamer stol test. Stolens kvalitet og performance er i absolut topklasse.

Dette er affiliate-links.
Dette er et affiliate-link.

5. Nordic Gaming Blaster (RGB)

En god gamer stol med lys til under 1.500 kr.

Nordic Gaming Blaster (RGB) er en god gamer stol med lys til under 1.500 kr.

Sædehøjde: 49 til 58 cm • Sædebredde: 37 cm • Sædedybde: 53 cm • Ryglænshøjde: 93 cm • 
Ryglænsbredde: 57 cm • Ryglænsvinkel: op til 180 grader • Vægtkapacitet: 150 kg

Dette er et affiliate-link.

Hvis du elsker RGB, er denne gamer stol med lys fra Nordic Gamer, helt sikkert, noget for dig. Stolen er en del af Nordic Gamers “high-end” produktsortiment, og det ultimative blærerøvs møbel. Som du kan se på billedet, får du rigtig meget RGB for pengene. Lysene er nemlig placeret sådan, at dine streaming gæster kan nyde fuld glæde af dem. Derfor, passer stolen perfekt ind i et moderne streaming setup.

Det skal selvfølgelig ikke kun være RGB-lyset, der er hele salgsargumentet. Heldigvis, er Blaster en tæt, og ret kompetent, konkurrent til mange af de andre gamer stole på markedet. Specielt når du kigger på prisen. Du får meget gamer stol for pengene, da Nordic Gamer hverken har sparet på komforten eller ergonomien. Desuden, har Nordic Gamer været så flinke, kvit og frit, at inkludere en kraftig powerbank til RGB-belysningen.

De to justerbare armlæn, ryglænet der kan vippes tilbage, tilt-funktionen og den medfølgende nakke- og lændepude giver dig den korrekte støtte og holdning imens du spiller. På den måde, undgår du at få nakke- eller rygsmerter efter lange gaming sessions. Gamer stolen er solidt polstret og betrukket, og det danske design skinner virkeligt igennem. Stolen er designet til også at kunne holde større brugere.

Dette er affiliate-links.
Dette er et affiliate-link.

6. ASUS ROG Chariot (RGB)

Den bedste gamer stol med lys på markedet

ASUS ROG Chariot (RGB) er den bedste gamer stol med lys på markedet

Sædehøjde: 45 til 53 cm • Sædebredde: 39 cm • Sædedybde: 58 cm • Ryglænshøjde: 88 cm • 
Ryglænsbredde: 56,5 cm • Ryglænsvinkel: op til 145 grader • Vægtkapacitet: 120 kg

Dette er et affiliate-link.

Uanset om du spiller eller arbejder foran computeren, vil du forelske dig i ASUS ROG Chariot. Gamer stolen er designet til at fastholde kroppen i en korrekt position, selv under lange sessions. Stolens ergonomisk korrekte form giver støtte til din nedre ryg og dine hofter, mens lændepuden, 4D-armlænene og nakkestøtten tager sig kærligt af din krops øvrige, ofte ret udsatte, områder som f.eks. skuldre og nakke.

Gamer stolens ryglæn kan lænes helt op til 145 grader bagud og er specielt designet til folk der måler mellem 165 og 195 cm i højden. ROG Chariot er lavet i koldskum og overtrukket med åndbart PU-læder. Det giver dig en afkølet og yderst komfortabel siddeoplevelse, der tillader din krop at ånde. Røde syninger langs alle stolens kanter matcher de to røde ROG-logoer. Det giver stolen et unikt og intenst look.

ROG Chariot er den bedste gamer stol med lys på markedet, fordi den kommer med indbygget Aura RGB. Fra den stænktætte og intuitive one-touch fjernbetjening, kan du hurtigt skifte mellem de syv forskellige presets: Rainbow, Breathing, Color Cycle, Wave, Glowing Yo-Yo, Strobing og Static.

For at få lys i stolen, skal du bruge en ekstern powerbank. ROG har inkluderet en smart lille taske, som gør det nemt at have powerbanken med dig overalt. På den måde, har du den altid lige ved hånden, når du sætter dig i din nye Chariot gaming stol. Powerbanken kan også bruges til at oplade din telefon eller tablet.

NB! Er du blevet forelsket i Chariot? Men ønsker du ikke en gamer stol med lys? Så er ASUS ROG Chariot Core noget for dig. Det er nøjagtigt den samme gamer stol, bare uden RGB. Derfor, er prisen også en smule lavere.

Dette er affiliate-links.
Dette er et affiliate-link.

7. Mighty North Junior (til børn)

Den bedste gamer stol, junior edition i 2022

Mighty North Junior er den bedste gamer stol, junior edition i 2021

Sædehøjde: 44 til 54 cm • Sædebredde: 45 cm • Sædedybde: 43 cm • Ryglænshøjde: 57 cm • 
Ryglænsbredde: 42 cm • Aldersgruppe: fra cirka 6 til 10 år • Vægtkapacitet: 100 kg

Dette er et affiliate-link.

Hvis du leder efter en gamer stol til dit barn, er Mighty Nord Junior vores bedste bud. Stolen er i høj kvalitet, fast i polstringen og betrukket med et slidstærkt PU-læder, der gør rengøringen ubesværet. Mighty Nord har lagt alle deres kræfter i at skabe en gamer stol, der er ergonomisk korrekt for små brugere. Grundet stolens lille størrelse, passer den bedst til børn i alderen mellem 6 og 10 år.

Dette er affiliate-links.
Dette er et affiliate-link.

Værd at vide om gamer stole

Her har vi samlet en god portion viden om gamer stole. De forskellige afsnit kan være gode at holde sig op ad, når du skal vælge en ny stol til gaming eller kontoret. Er du allerede klar til at vælge? Se vores gamer stol test.

Hvad er en gamer stol?

De første gamer stole kom på markedet tilbage i 2006. Det var det nordamerikanske firma DXRacer, der stod bag. De havde før produceret sæder til dyre sportsbiler, og tog derfor udgangspunkt i deres store erfaring fra bilindustrien. Siden dengang, har de fleste gamer stole haft en slående lighed med racerbilsæder.

Racersæde-designet er populært, fordi det høje ryglæn støtter musklerne på din ryg og omkring dine skuldre. Jo mere støtte dine ryg- og skuldermuskler har, jo mindre træt bliver du i kroppen. Jo mindre træt din krop er, jo længere tid kan du spille dine yndlingsspil, uden du behøver at holde pause.

En god gaming stol er altså et møbel, der giver dig det perfekte mix mellem komfort og støtte. Stolen skal både være komfortabel for din ryg og presse dig til at sidde i en oprejst position. På denne måde, får du ikke smerter ved at sidde i den samme, og mange gange dårlige, stilling i flere timer ad gangen.

Er gamer stole kun for gamere?

Det korte svar er et klart ”nej”. Det lidt længere svar er, at du ikke behøver at være hardcore gamer for at nyde glæde af en gamer stol. Hvis bare ét af de seks nedenstående punkter passer på dig, bør du seriøst overveje at investere i en gaming stol, der både har fokus på komfort og ergonomi:

  • Du arbejder hjemmefra og bruger meget tid foran computeren
  • Du arbejder på kontor og vil gerne forbedre din produktivitet
  • Du har rygproblemer og kræver speciel støtte når du sidder
  • Du lider af kroniske, eller akutte, smerter i ryg eller nakke
  • Du vil gerne sidde så behageligt som muligt
  • Du bruger meget tid på at game (den er åbenlys)
Gamer stole er ikke kun for gamere og kan bruges af alle, der sidder meget foran computeren

Gamer stole er ikke kun for gamere og kan bruges af alle, der sidder meget foran computeren.

Hvorfor vælge en gamer stol fremfor kontorstolen?

Kontorstolen er nok det tætteste vi kommer på en gamer stols funktionalitet. Derfor, bliver vi nødt til at kigge lidt nærmere på, hvorfor du egentlig bør vælge gaming stolen fremfor en kontorstol.

Når man sammenligner gamer stole med kontorstole, er den mest almindelige observation denne: Alle gamer stole prioriterer design over komfort, og alle kontorstole prioriterer komfort over design. Det er dog ikke helt sandt. Selvom stolene er vidt forskellige i deres design, prioriterer begge, for det meste, komforten højest.

Gamer stolene og kontorstolene har mange fælles funktionsmæssige træk. Men mens kontorstolen helst skal være enkel og “clean”, skal gamer stolen gerne være mere iøjnefaldende. Mange gamere bruger nemlig stolen som blikfang. når de f.eks. streamer på den online streaming platform Twitch.

Det kan være svært at sætte en finger på, hvilken type stol du finder mest komfortabel. En god gamer stol har dog et par åbenlyse fordele: Med sit høje ryglæn og justerbare ryg- og nakkestøtte, giver den mulighed for en meget bedre, og ofte sundere, siddeposition under lange gaming-sessions.

Hvilke typer gamer stole findes der?

Der findes fire forskellige typer gamer stole på markedet i dag. Her finder du en grundig gennemgang af dem alle sammen, så du hurtigt kan danne dig et overblik over hvilken type stol, der passer bedst til dig.

Gamer stol til pc

Det de fleste forbinder med “en rigtig” gamer stol, er de stole vi bruger, når vi sidder foran pc’en. Denne type stol giver dig nemlig den bedste støtte, når du sidder ved et skrivebord eller et dedikeret gamer bord. Så skal du bruge din nye gaming stol til andet end gaming, f.eks. til kontorarbejdet, er en gamer stol til pc vejen frem.

En gamer stol til pc kommer gerne med en række af justeringsmuligheder. Du kan bl.a. justere vinklen på det høje ryglæn og højden på armlænene. Så hvis du leder efter en gaming stol, der ikke anstrenger dine ryg- og nakkemuskler, selv efter længere tids brug, er det denne type stol du er ude efter.

Vi anbefaler, at du kigger på Paracon KNIGHT hos webdanes.dk, hvis pris og komfort er vigtige faktorer i din beslutningsproces. Stolen er nemlig vores bud på den bedste gaming stol til prisen i 2022.

Gamer stolen til pc er den mest populære type gaming stol, da den kan bruges til flere formål

Gamer stolen til pc er den mest populære type gaming stol, da den kan bruges til flere formål.

Gamer stol til konsol

Som du kan høre på navnet, er denne type gamer stol beregnet til dig, som spiller meget på konsol. Den mest populære stol af denne type, er Rocker-stolen. Rocker gamer stolen er et L-formet sæde, som du kan placere direkte på gulvet. Ofte, kan hele stolen rokke frem og tilbage i takt med dine bevægelser.

Du skal huske, at denne type gamer stol ikke kan bruges sammen med et skrivebord. Rocker-stolen er nemlig både lavere og mindre ergonomisk end en “almindelig” gamer stol. Du bør altså kun købe en Rocker-stol, hvis dit eneste formål med stolen er at kunne spille konsolspil på en behagelige måde.

Den bedste gamer stol til konsol er X Rocker Legend. Stolen byder på et indbygget multi-stereo lydsystem med subwoofer, der kan sluttes direkte til din favoritkonsol. Desuden, er kvaliteten og komforten i top.

Simulator sæde

Simulator sædet er nok den mest avancerede type gamer stol på markedet. Sædet er specielt designet til dig, der spiller racerspil på pc eller konsol. Sædet er ofte sat fast på et stål stel, hvorpå du kan montere forskellige accessoires som f.eks. racerrat, pedaler og gearskift. Det er noget af en oplevelse at sidde i sådan et sæde!

Det er tit professionelle racerkører og seriøse gamere, der køber denne type stol. Men du kan sagtens få stor glæde af et simulator sæde, selvom du er den mere afslappede gamertype. Hvis du er på et stramt budget, og gerne vil bruge din nye gamer stol til andet end racerspil, er dette dog ikke stolen for dig.

Vi anbefaler Gttrack Simulator Cockpit fra Next Level Racing, da sædet kommer med både stel og et væld af monteringsmuligheder. Sædet fra gucca.dk er det bedste simulator sæde i sin prisklasse.

Hvis du spiller Formel 1- eller andre racerspil, hæver du niveauet ved at investere i et godt simulator sæde

Hvis du spiller Formel 1- eller andre racerspil, hæver du niveauet ved at investere i et godt simulator sæde.

Sækkestol

Når du hører ordet ”sækkestol”, er det første du tænker på nok ikke gaming. Men en god sækkestol er faktisk den bedste gamer stol, når det drejer sig om at sidde behageligt foran dit nye fjernsyn. Imens du spiller på din PlayStation 5 eller Xbox Series X. Sækkestolen er også ret genial, når du skal se film eller serier.

Denne type stol er normaltvist fyldt med skum eller små polystyren kugler. Derefter, er den overtrukket med et blødt mikrofiber- eller ruskind. Sækkestolen er ikke specielt støttende eller ergonomisk, men hvis du er på udkig efter en gamer stol, der kan akkommodere en bred vifte af kropspositioner, er den et fremragende valg.

Du finder et bredt udvalg af de bedste sækkestole på markedet hos designhome.dk, som har yderst fornuftige priser på denne type stol. Du kan f.eks. få en rigtig god sækkestol for omkring 2.500 kr.

Hvordan vælger du den bedste gamer stol?

Men hvordan vælger du så den bedste gamer stol til lige netop dit behov? Der er ikke noget enkelt svar på spørgsmålet, da der er en del forskellige faktorer der spiller ind. Nedenfor afdækker vi dem alle, så du kun behøver denne artikel ved din side, når du skal træffe det endelige valg.

Gamer stolens tre vigtigste egenskaber

Selvom en gamer stol kan have mange forskellige funktioner og egenskaber, er der alligevel tre, der bør have den største vægt: Du skal sikre dig at ryglænet, armlænet og sædet passer perfekt til dig.

Ryglænet

Når vi snakker ryglæn på din gamer stol, er der to væsentlige faktorer, der altid spiller ind: justerbarheden og støtten. Den stol du vælger skal helst have justerbare puder til både nakke og ryg. Du skal nemlig nemt kunne indstille puderne, så de støtter din krop mest muligt, når du sidder ned.

Det er også vigtigt, at ryglænet kan lænes så langt tilbage som muligt. Det gør det muligt at finde den korrekte position for dig og din ryg. Forskere har bevist, at den optimale vinkel ligger mellem 100 og 110 grader. Denne vinkel på ryglænet er nemlig mindst belastende for bruskskiverne ryggen. Og her kan de fleste stole til gaming heldigvis være med. Deres maks. vinkling i ryglænet ligger ofte på 135 eller 180 grader.

Når du indstiller din nye gamer stol, skal ryglænet presse dig til at sidde mere oprejst

Når du indstiller din nye gamer stol, skal ryglænet presse dig til at sidde mere oprejst.

Armlænet

Dine arme har brug for støtte og frihed, når du sidder i en gamer stol. Køber du en stol med 4D-armlæn, er du dækket ind på den front. Denne type armlæn kan nemlig justeres i fire dimensioner og er designet til at støtte dine håndled, forarme og albuer. Desuden, forbedrer 4D-armlænet stolens ergonomi, ved at fjerne trykket på dine skuldre. Læs mere om hvordan du indstiller armlænet på din nye gamer stol.

Sædet

Du skal altid sikre dig, at sædet på din nye gamer stol er foret med koldskum. Den kan også være foret med et specielt udviklet skum-mix som på Arozzi Primo Woven Fabric. Hvis sædet er lavet i for billigt eller for dårligt et materiale, kan du hurtigt komme til at få en ubehagelig, og nogle gange smertefuld, oplevelse.

Den rette foring tilbyder en konsistent støtte til din krop, selv efter en lang gaming-session. Koldsum, eller de specielle skum-mix, holder generelt også længere end andre materialer. Vælger du det rette skum, får du den mest faste, og på samme tid bløde og behagelige, oplevelse med din gamer stol.

Vælg en gamer stol i den rette størrelse

Du skal vælge en gamer stol der passer til din kropsbygning. Den korrekte størrelse på stolen sikrer dig nemlig den optimale støtte og ergonomi. F.eks. bestemmer højden på ryglænet hvor nakkepuden skal være, og derfor også hvor god en støtte til nakken du kan opnå, når du sidder rigtigt.

En gaming stol i den rette størrelse sørger også for, at dine fødder kan nå gulvet. Det hjælper med til at fordele din kropsvægt, ligeligt, udover stolens sæde. Langt de fleste gamer stole kan, heldigvis, indstilles i højden. Hvis du skulle få brug for hjælp, har vi inkluderet et afsnit om højdeindstilling længere nede i artiklen.

Den bedste gamer stol for dig har den helt rigtige højde i både ryglæn og sæde

Den bedste gamer stol for dig har den helt rigtige højde i både ryglæn og sæde.

Er der forskel på en dyr og en billig gamer stol?

Både en dyr og en billig gamer stol tilbyder god støtte og komfort. Vi anbefaler dog, at du investerer lidt mere i din gamer stol, hvis du skal sidde i stolen på fuld tid. Prisforskellen på en dyr og en billig gamer stol er ca. et par tusinde kroner. Men så får du altså også flere funktioner, bedre foring og et mere holdbart betræk.

Hvis du derimod kun skal bruge stolen et par timer om dagen, kan en billig gamer stol sagtens klare mosten. Vi anbefaler Paracon BRAWLER fra webdanes.dk, som er en både god og billig gamer stol.

Hvilke producenter laver de bedste gamer stole?

Når du skal vælge en ny gamer stol, er det vigtigt, at du kender lidt til de forskellige mærker og producenter på markedet. I dette afsnit, kommer vi kort ind på fire brands, der, hver især, laver den bedste gamer stol indenfor fire forskellige kategorier. Du kan se stolene i vores gamer stol test længere oppe i artiklen.

Køber du en gamer stol fra et af de fire brands, kan du være sikker på at få fingrene i et solidt produkt, der helt sikkert vil holde mange år ud i fremtiden. Selvom producenterne laver stole i forskellige prisklasser, har de alle sammen meget stort fokus på kvaliteten. Derfor, er vi sikre på, at du nok skal finde et brand der passer til dig.

DXRacer

DXRacer er kendte som de absolutte pionerer i branchen. Gennem de sidste 19 år, har firmaet været med helt fremme i feltet, når det gælder stole til gaming. Stolene fra DXRacer leverer målrettet komfort, der lever op til alle forventningerne. En stol fra DXRacer støtter din krop, lige præcis dér hvor der er mest behov for det.

DXRacer har laserfokus på kvalitet og design og stiler konstant efter at flytte grænserne på disse områder. De bruger udelukkende de bedste materialer til deres gaming stole. De har tårnhøje krav til en korrekt og præcis produktion. Så alle DXRacers stole gennemgår en omfattende kvalitetskontrol, inden de forlader fabrikken.

DXRacer var det første firma, der designede og markedsførte gamer stolen som vi kender den i dag

DXRacer var det første firma, der designede og markedsførte gamer stolen som vi kender den i dag.

Paracon

Paracon er et dansk gaming brand, der har stor fokus på sammenhænget mellem kvalitet og pris. Siden deres opstart i 2016, er Paracon blevet en af de førende producenter af bl.a. gamer stole i norden. Deres prisbillige, men stadig helt exceptionelle, produkter er designet til både gaming entusiaster og eSportsudøvere.

Teamet bag Paracon har mere end 15 års erfaring med salg og udvikling af gaming udstyr. Det viser de ved at videreudvikle på deres eksisterende produkter. Det sikrer, at Paracon-udstyr altid kan hamle op med selv de hårdeste krav fra tidens professionelle gamere. Du går altså ikke galt i byen, med en gamer stol fra Paracon.

Nordic Gaming

Det danske firma Nordic råder over to forskellige brands. Det ene af dem er Nordic Gaming, der laver gaming udstyr, som f.eks. gamer stole, i høj kvalitet. Nordic Gaming bruger deres egne kunder til at teste deres sidste nye gaming udstyr, inden det rammer markedet. På den måde, sikrer de sig, at der altid er overensstemmelse mellem brugernes benhårde krav og udstyrets høje kvalitet og mange funktioner.

Vælger du en gamer stol fra Nordic Gaming, kan du være sikker på at få en kompetent stol, der ikke sprænger hul i dit budget. Stolene er holdt i et dansk/nordisk design, og står derfor flot til alle rum.

ASUS ROG

I 2006, gik elektronikgiganten ASUS ind i gaming-verdenen med deres nye gamer-fokuserede brand ”Republic of Gamers” (ROG). Siden dengang, har ROG været industristandarden indenfor professionelt gaming gear, der hjælper gamere og entusiaster til at spille bedre og vinde mere.

Med deres eksklusive gamer stole, har ROG, endnu engang, flyttet grænser. Du finder nemlig ikke noget andet gaming brand, der kan presse så meget kvalitet og så mange funktioner ned i én stol. Dog er gamer stolene fra ROG er ikke helt billige. Men har du pengene, bør du kigge nærmere på de to stole fra ROG’s Chariot-serie.

ASUS ROG har længe været det foretrukne gaming-brand blandt professionelle gamere

ASUS ROG har længe været det foretrukne gaming-brand blandt professionelle gamere.

Hvordan indstiller du din nye gamer stol?

For at få mest ud af din gamer stol, skal stolen indstilles, så den understøtter din krop bedst muligt. En korrekt indstillet gaming stol støtter bl.a. din læn og din nakke og aflaster dine arme og ben, så du kan sidde behageligt foran computeren. I dette afsnit, kan du læse om, hvordan du indstiller din gamer stol, så den passer perfekt.

Den korrekte sædehøjde

Da vi mennesker er forskellige, er det umuligt at komme med én generisk indstilling der passer alle. Især når vi snakker om sædehøjden på din gamer stol. Derfor, bliver du selv nødt til at gøre benarbejdet. Heldigvis, er det nemt at finde den rigtige højde, så længe du følger vores anvisninger:

Når du sidder i stolen, skal sædets højde indstilles sådan, at dine fødder er flade imod gulvet. Derefter, skal du sikre dig, at dine ben bøjer i en 90-graders vinkel ved knæene. Hvis en vinkel på 90 grader ikke føles behagelig, kan du godt justere sædehøjden så ”knækket i knæet” bliver en smule større.

Du skal sikre dig, at dine fødder altid holdes flade imod gulvet, og at dine knæ sidder en smule højere end dine hofter. Du skal også sørge for, at vinklen ved knæet aldrig bliver mindre end 90 grader. For at belaste kroppen mindst muligt, skal gamer stolen holde din overkrop ret, i en 90-graders vinkel, ift. dine lår.

Tilpas sædets hældning

Sædets hældning kan indstilles på næsten alle gamer stole. Sørg for, at sædet hælder en smule fremad, så dit bækken bliver skubbet en lille smule op og frem. Indstillingen beskytter rygsøjlen mod unødige spændinger.

En korrekt indstillet gamer stol beskytter din krop mod at blive overbelastet imens du spiller

En korrekt indstillet gamer stol beskytter din krop mod at blive overbelastet imens du spiller.

Tilpas sædets dybde

Den korrekte sædedybde tillader, at blodet frit kan cirkulere i dine ben. Når du sidder i din stol, skal der være cirka to til fire fingres afstand imellem kanten af sædet og dine knæ. På samme tid, skal din ryg være i direkte kontakt med stolens ryglæn og den medfølgende/indbyggede lændepude.

Tilpas ryglænet

Når du har indstillet sædet, skal du indstille ryglænets vinkel og lændepudens placering. Begge dele er vigtige, da de understøtter din rygsøjle og forhindrer spændinger og smerter i at opstå.

Et korrekt indstillet ryglæn får lændepuden til at presse mod din nedre ryg. Presset er normalt og nødvendigt, da det giver dig den mest korrekte holdning, når du sidder i gamer stolen. Vinklen på ryglænet sørger også for, at du sidder med hovedet lidt længere fremme ift. dit bækken.

Det er altafgørende for dit helbred, at din ryg er i tæt kontakt med både ryglæn og lændepude. Hele tiden! Du skal derfor sikre dig, at den bedste gamer stol for dig har et komfortabelt ryglæn, der følger din rygsøjles form. Lændepuden kan godt føles lidt ubehagelig i starten, fordi den presser dig til at sidde mere korrekt. Men ingen grund til bekymring, det vænner du dig hurtigt til. Og derefter, vil din krop elske dig for det.

Tilpas armlænet

Det er ekstremt vigtigt, at du indstiller armlænet på din gamer stol helt korrekt. Armlænet sørger for at fjerne armenes vægt fra dine skuldre, din øvre ryg og din nakke. Når armlænet er indstillet korrekt, hviler forarmene afslappet på armlænet, imens dine skuldre har det komfortabelt.

Armlænet skal altså hverken løfte dine skuldre op, eller presse dem ned. Derimod, skal det holde dine forarme i en 90-graders vinkel ift. din nedre ryg. Du skal også sørge for, at armlænet og skrivebordet er i samme højde.

Armlænet på den bedste gamer stol i 2022 kan også justeres ud og ind til siderne. Dette kaldes 4D-armlæn, og hvis din stol har sådan et, skal du også indstille dem. Du skal sikre dig, at du hverken har dine arme for tætte til eller for langt fra kroppen. For at få mest ud af 4D-armlænet, skal du vinkle det sådan, at dine arme hviler i den samme linje som dine skuldre. Altså, hverken for langt inde eller for langt ude under skuldrene.

Indstil gamer stolens armlæn korrekt, så du ikke får ondt i dine arme og skuldre

Indstil gamer stolens armlæn korrekt, så du ikke får ondt i dine arme og skuldre.

Brug nakkestøtten indimellem

Ved første øjekast, kan nakkestøtten eller -puden på din gamer stol godt virke som en gimmick. Mest fordi din nakke ikke bliver støttet, når du sidder oprejst. Men sørg nu for at få den brugt alligevel! Så tit som muligt, bør du læne dig tilbage i stolen for at få lidt støtte til nakken. Det afslapper dine sener og muskler, så du undgår at få smerter i, eller gøre skade på, nakken når du spiller.