Pc skærm test:
Få den bedste
computerskærm i 2023
Elektronik » Computer & IT | Senest opdateret 13. marts 2023
Fotokilde: Dell
Elektronik » Computer & IT
Senest opdateret 13. marts 2023
Elektronik » Computer & IT | Senest opdateret 13. marts 2023
Selv den bedste computer er ikke meget værd uden en god skærm. Det gælder uanset om du skal bruge den til arbejde, gaming, eller noget helt tredje. Men hvilken pc skærm skal du vælge? I denne test finder du vores bud på de bedste computerskærme der er til at finde på det danske marked lige nu.
Det kan hurtigt blive uoverskueligt at kigge på endeløse rækker af computerskærme i alverdens mere eller mindre fantasifulde udgaver. Og er der egentlig overhovedet forskel på dem, når det kommer til stykket? Er en skærm i virkeligheden ikke bare en skærm? Få svaret hér i vores store pc skærm test.
Uanset om du kigger på nettet, i stormagasinet eller i din lokale elektronikforretning, kan det tage pusten fra selv den mest ihærdige. Og her gælder det om at holde hovedet koldt, hvis man ikke skal ende med at tage den første (og nok også den største) skærm med under armen. Bare for at komme videre.
Få overblik over de bedste pc skærme i 2023:
- Den absolut bedste pc skærm – Dell UltraSharp U2720Q
- Den bedste 4K gaming pc skærm – LG UltraGear 27GN950-B
- Den bedste 2K gaming pc skærm – Acer Predator XB273U
- Den bedste “allround” pc skærm – Dell P2421DC
- Den mest budgetvenlige skærm – Samsung S24R350
- Den bedste “ultrawide” skærm – Dell UltraSharp U3818DW
Hvilken pc skærm skal du bruge?
Der er naturligvis en række tekniske specifikationer, som du bør have med i dine overvejelser, inden du investerer i en ny skærm. Men for at finde frem til den bedste computerskærm til dig, er det vigtigt, at du finder ud af hvad det egentlig er, du skal bruge den til.
Du skal naturligvis bruge din computerskærm til at se på. Det er logisk. Men hvad skal du kigge på? Og hvor mange timer skal den bruges? Der er nemlig forskel på, om du bruger flere timer om dagen foran skærmen eller den blot skal anvendes i ny og næ.
Skal du for eksempel kun bruge den til at surfe, sende lidt mails og kigge på din Facebook-profil, kan du sagtens nøjes med en relativt enkel skærm. Skal du derimod bruge den til at spille på, redigere billeder eller se film på, kan det være en god investering at bruge lidt flere penge på din kommende skærm.
Stil evt. dig selv disse spørgsmål:
Skal skærmen fortrinsvis bruges til mails, surfing og Facebook?
Skal skærmen bruges til gaming?
Skal skærmen bruges til f.eks. billed- eller videoredigering?
Skal der være plads på skærmen til at have flere vinduer åbne samtidig?
Kom god rundt om din nye skærm
Når du har fundet ud af hvad dit reelle behov er, er der en række yderligere aspekter, der kan være værd at have for øje, inden du vælger en ny computerskærm. Vi guider dig igennem de vigtigste:
De bedste pc skærme i vores test
Det behøver ikke at være kompliceret at finde de absolut bedste computerskærme på markedet lige nu. Se dem alle nedenfor!
1. Dell UltraSharp U2720Q
Den absolut bedste pc skærm i 2023
Hvis du leder efter den bedste computerskærm på markedet, er Dells UltraSharp U2720Q vores helt klare topkandidat. Opløsningen på 3840 x 2160 (UHD), HDR-supporten og en flot vifte af tilslutningsmuligheder gør denne skærm, helt og aldeles, perfekt til hverdagsbrug, kontorarbejde og content creation.
2. LG UltraGear 27GN950-B
Den bedste 4K gaming pc skærm
Er der gaming på menuen, vil LGs UltraGear gamer skærm, med garanti, få dine tænder til at løbe i vand. Den G-Sync kompatible 4K skærm rammer ubesværet en opdateringshastighed på hele 144 Hz. Dét, og den ultra korte responstid på omkring én millisekund, gør skærmen perfekt til gaming i 4K.
3. Acer Predator XB273U
Den bedste 2K gaming pc skærm
Er du vild med at game, bør du rette dine øjeæbler mod dette bæst af en gaming skærm. Skærmen er NVIDIA G-Sync Compatible, og det ekstremt hurtige QHD IPS-panel sikrer dig en spilleoplevelse uden lige. Skærmen har en refresh rate på 270 Hz og en responstid på 1 ms. Det gør skærmen til det bedste valg til gaming i 2K.
4. Dell P2421DC
Den bedste “allround” pc skærm
Skal du bruge en ny skærm, der kan lidt af det hele, er Dells P2421DC et rigtigt godt valg. Skærmen er på 24″ og har en opløsning på 2560 x 1440 (QHD). Det betyder, at du nemt kan have flere vinduer åbne på samme tid, uden at skulle have en stor 27″ skærm stående. P2421DC’en passer både ind i hjemmet og på kontoret.
5. Samsung S24R350
Den mest budgetvenlige skærm
Leder du efter en skærm til omkring 1.000 kroner, går du bestemt ikke galt i byen med denne 24″ skærm fra Samsung. S24R350’en burde koste mere end den rent faktisk gør. Foruden at understøtte FreeSync (AMDs svar på G-Sync), opererer skærmen ved 75 Hz. Denne skærm kan bruges til langt de fleste formål.
6. Dell UltraSharp U3821DW
Den bedste “ultrawide” skærm
Er du på jagt efter den ultimative skærm til dine kreative udfoldelser, er Dells UltraSharp U3821DW noget af det bedste, du kan skyde dine penge i. Det enorme IPS-panel på ca. 38 tommer, en nøjagtig farvegengivelse og de mange tilslutningsmuligheder, gør denne computerskærm perfekt for de professionelt kreative.
Mere om de bedste pc skærme
Mere om Dell UltraSharp U2720Q
Størrelse: 27″ • Opløsning: 3840 x 2160 (UHD) • Paneltype: IPS • Farvegengivelse: 100% sRGB • Format: 16:9 • Opdateringshastighed: 60 Hz • Responstid: 5 ms • Tilslutninger: DisplayPort, HDMI og USB/USB-C 3.1
Billedkvalitet
Med sit utroligt skarpe IPS-panel og den naturlighedstro farvegengivelse, på hele 100% sRGB og 95% DCI-P3, er billedet på denne UltraSharp-skærm både flot og kompromisløst. Den høje pixeltæthed sikrer samtidigt, at både tekst og andre grafiske elementer fremstår klart og tydeligt på skærmen.
Design
Dell U2720Q har et flot og professionelt look og ligner, til forveksling, de mange andre modeller i Dells række af professionelle computerskærme. Skærmen har tynde og fine rammer i toppen og i siderne. I bunden, finder du en lidt tykkere ramme, der huser en række små touch knapper, som giver adgang til menusystemet.
Ergonomi
U2720Q’en er designet med den god ergonomi for øje. Skærmen kan indstilles med op til 13 cm i højden, den kan vippes 5 grader nedad og 21 grader opad, den kan drejes 45 grader til hver side, og så kan den, sidst men ikke mindst, roteres 90 grader i hver sin retning, så du også kan bruge den i vertikal tilstand.
Mere om LG UltraGear 27GN950-B
Størrelse: 27″ • Opløsning: 3840 x 2160 (UHD) • Paneltype: Nano IPS • Farvegengivelse: 98% DCI-P3 • Format: 16:9 • Opdateringshastighed: 144 Hz • Responstid: 1 ms • Tilslutninger: DisplayPort, HDMI og USB 3.0
Billedkvalitet
LGs kompetente gamingskærm, deres UltraGear 27GN950-B, bruger en ny type Nano IPS-panel. Denne type panel gør rigtigt meget godt for skærmens farvegengivelse. Nano IPS-panelet er også utroligt lyst og har, med sine 600 nits i HDR, lysstyrke nok til at fortjene VESA DisplayHDR 600-certificeringen.
Design
Denne gamerskærm er virkelig flot skruet sammen. Skærmens rammer er nok de tyndeste du finder på en pc monitor i øjeblikket. Det retvinklede design, den børstede matsorte finish, og den alt andet end diskrete røde kant langs bunden af foden, gør denne skærm helt perfekt til hård kamp på de digitale slagmarker.
Ergonomi
Den medfølgende stander kan justeres med op til 11 cm i højden. Skærmen kan tiltes frem og tilbage og kan også benyttes i vertikal-tilstand. LG har valgt at fjerne gaming monitorens drejefunktion. En skærm, der ikke kan drejes, giver nemlig en mere korrekt og ergonomisk position for nakken under lange gaming-sessions.
Mere om Acer Predator XB273U
Størrelse: 27″ • Opløsning: 2560 x 1440 (QHD) • Paneltype: IPS • Farvegengivelse: 100% sRGB • Format: 16:9 • Opdateringshastighed: 270 Hz • Responstid: 1 ms • Tilslutninger: DisplayPort, HDMI og USB-C
Billedkvalitet
Acer Predator-skærmen er en førsteklasses gaming monitor, med en billedkvalitet der slår alt andet i samme prisklasse. IPS-panelet har en lysstyrke på 400 nits og en 8-bits farvenøjagtighed på ~100% sRGB. Kan din pc klare ærterne, vil du opleve, at en 27 tommer skærm i 1440p giver dig helt nye øjne på din gaming.
Design
Monitorens design vil ikke tiltale alle, da den jo primært er blevet designet med gamere i tankerne. Derfor kan den virke lidt klodset at se på – specielt fra siderne. Skærmen omgives af en ret tynd ramme, som gør den god at bruge i et flerskærms gaming-setup. Predatorens finish er holdt i matsort/metal og har en lille gnist af rødt.
Ergonomi
Computerskærmens medfølgende stander kan tilte skærmen for- og bagover med hhv. 5/25 grader. Skærmen kan svinge 30 grader til begge sider, og kan roteres til en 90 graders vertikal tilstand. Du kan justere højden op til 10 cm. Hvis du ikke vil bruge standeren, har skærmen allerede hullerne klar til VESA-montering.
Mere om Dell P2421DC
Størrelse: 23,8″ • Opløsning: 2560 x 1440 (QHD) • Paneltype: IPS • Farvegengivelse: 99% sRGB • Format: 16:9 • Opdateringshastighed: 60 Hz • Responstid: 5 ms • Tilslutninger: DisplayPort, HDMI og USB/USB-C 3.2
Billedkvalitet
Dells P2421DC kan bruges til lidt af det hele. Den har en god nok refresh rate til både arbejde og let gaming, og en farvenøjagtighed på 99% sRGB. Skærmen har, med sine 350 nits, lysstyrke nok til de fleste rum. At IPS-panelet “kun” er 24 tommer, mærker du ikke så meget til, da opløsningen ligger helt oppe på 1440p/QHD.
Design
Denne skærm er holdt i Dells tidsløse business-stil. Den mørke metal finisk sikrer heldigvis, at P2421DC’en passer perfekt på de fleste skriveborde. Skærmen har ikke de tyndeste rammer, men fungerer alligevel godt som et produktivitets-fokuseret værktøj. Monitoren kan også sagtens bruges i et flerskærms setup.
Ergonomi
Er der noget Dells computerskærme er kendte for, udover deres flotte billedkvalitet, er det deres standere. På P2421DC, kan du justere højden op til 13 cm, du kan vippe skærmen forover og bagover med 5/21 grader, du kan dreje den 45 grader til hhv. højre og venstre, og sidst men ikke mindst, bruge monitoren vertikalt.
Mere om Samsung S24R350
Størrelse: 23,8″ • Opløsning: 1920 x 1080 (FHD) • Paneltype: IPS • Farvegengivelse: 72% NTSC 1976 • Format: 16:9 • Opdateringshastighed: 75 Hz • Responstid: 5 ms • Tilslutninger: HDMI og VGA
Billedkvalitet
Pc monitors behøver ikke koste en bondegård for at være gode. Det er S24R350 et godt bevis på. En Full HD opløsning fordelt på 24″, har pixels nok til de fleste arbejds- og fritidsopgaver der skal klares foran pc’en. Dog må du se dig nødsaget til, at gå på kompromis med farvegengivelsen. Det er et fint kompromis til prisen.
Design
Den metal-grå stribe på skærmens front og den mørke-grå/sorte finish på resten af kabinettet, giver S24R350 et flot og hjemligt look. Rammerne på skærmen er forholdsvist smalle. De består af to dele: en tykkere ramme der sidder fladt imod IPS-panelet, og en tynd kant i hård plastic, der omkapsler hele skærmen.
Ergonomi
Der er ikke meget at skrive hjem om, når det kommer til ergonomien på vores tests mest budgetvenlige valg. I samme øjeblik prisen skal i bund, skal der laves nogle kompromiser. Det eneste ergonomi Samsung har valgt at inkludere, er muligheden for at vippe monitoren en lille smule forover og lidt mere bagover.
Mere om Dell UltraSharp U3821DW
Størrelse: 38″ • Opløsning: 3840 x 1600 (WQHD+) • Paneltype: IPS • Farvegengivelse: 100% sRGB • Format: 21:9 • Opdateringshastighed: 60 Hz • Responstid: 5 ms • Tilslutninger: DisplayPort, HDMI og USB/USB-C
Billedkvalitet
En 38″ computerskærm er en sjælden kommoditet. Når skærmen, oven i købet, råder over 3840 x 1600 pixels i et buet 21:9-format, går det nærmest hen og bliver helt eksotisk. Den store UltraSharp har et IPS-panel, som altid leverer utroligt flotte og skarpe billeder, og som uden problemer kan gengive dine farver i 100% sRGB.
Design
Tillægsord som “stor” og “buet” beskriver nok bedst denne pc skærm. Smider du “tyk” i hatten, har du faktisk et ret præcist billede af Dell UltraSharp U3821DW-skærmen. Du skal have et ret stort skrivebord, for rigtigt at kunne nyde glæde af denne monitor. Derudover, er den indbyggede USB-hub en velkommen tilføjelse.
Ergonomi
Dells buede pc skærm, UltraSharp U3821DW, har et væld af ergonomiske features. En meget bred synsvinkel modvirker overbelastning under lange sessions. Standeren kan justeres i højden, kan drejes fra side til side, og vippes for- og bagover. Skal du bruge skærmen vertikalt, har den et indbygget VESA-monteringsinterface.
Hvad ved vi om computerskærme?
Skærmens størrelse
Hvor stor din skærm skal være, er som udgangspunkt helt op til dig. Derfor er størrelsen noget af det første vi kigger på i vores pc skærm test. Men når alt kommer til alt, er det kun dig selv, der bedst kan vurdere, hvad der fungerer for dig. Hvad der er den bedste computerskærm til dit behov.
Hører du til dem, som ofte har mange vinduer åbne på skærmen samtidig? Så bør du nok overveje en større skærm med en højere opløsning. Det gør det nemmere at jonglere rundt med de mange åbne vinduer.
Men i sidste ende afhænger det naturligvis også lidt af, hvor meget plads du har til din skærm – og hvor tæt du sidder på den. Det er altså meget individuelt. Som udgangspunkt kan det dog være en idé at holde sig til en skærm mellem 22” og 27”. Skal du bruge skærmen til at spille på eller se film på, kan det dog være værd at vælge en endnu større skærm.
Størrelsen på computerskærme måles nøjagtig som på alle andre typer skærme. Nemlig diagonalt. Målenheden angives i tommer, hvor 1 tomme er det samme som 2.54 cm. Således er en skærm der måler ca. 61 cm diagonalt lig med 24”.
Opløsning er ikke et issue – til almindeligt hverdagsbrug
Skærmopløsning er et andet punkt, det er godt at vide lidt om, når man skal på jagt efter en ny pc skærm. Helt konkret er opløsningen antallet af de vandrette og lodrette pixels, der vises på skærmen – og jo højere antal pixels, jo skarpere billede.
Skal du bruge skærmen til almindelig hverdagsbrug, behøver du ikke spekulere voldsomt over hvor høj – eller lav – opløsningen er. De fleste skærme i dag, er nemlig ”født” med en tilpas høj opløsning. Skal du derimod bruge skærmen til billedredigering eller gaming, så bør du overveje en skærm med høj opløsning.
Den gennemsnitlige opløsning er i dag, for en computerskærm til skrivebordet, 1920 x 1080 pixels. Vi anbefaler at du ikke køber en skærm med en lavere opløsning end det. Ønsker du et bedre overblik over det viste indhold, samt muligheden for bedre at kunne have flere vinduer åbne på samme tid, er en 2K- (2560 x 1440 pixels) eller en 4K- (3840 x 2160 pixels) skærm at fortrække. Disse er i skrivende stund kommet ned i et prisniveau hvor alle kan være med.
Hvilken paneltype er den bedste?
Et er hvad man kan se med det blotte øje. Både når computerskærmen er tændt og når den er slukket. Et andet er, hvad der gemmer sig inde bag overfladen. Her kan det godt blive en anelse teknisk – men det er afgørende for, hvordan skærmen fungerer og hvilke opgaver, den er bedst til at håndtere. Så bær over med os. Det er nemlig paneltypen, der er den afgørende faktor.
Der findes tre typer: TN (Twisted Nematic), VA (Vertical Alignment) og IPS (In Panel Switching). Og hvilken du skal vælge, afhænger af, hvad din skærm skal bruges til. Skal den primært bruges til at spille på, så er en skærm med TN-panel et godt valg, da den så har en lav responstid og en høj refresh rate. Det er samtidig både den billigste og også mest udbredte type.
Skal du i stedet bruge skærmen til billedredigering eller andet grafisk arbejde, skal du kigge dig omkring efter en skærm med enten VA- eller IPS-panel. Her er responstiden godt nok ikke helt så god, som når vi taler om TN-paneler. Til gengæld leverer de en utrolig høj billedkvalitet, som gør dem særligt velegnet til denne typer af opgaver – og ikke mindst hvis du skal se film på din computerskærm.
Er du på udkig efter en skærm med knivskarpe kontraster, skal din skærm være udstyret med VA-paneler. Det giver dig præcise og nøjagtige farver, og har en responstid der ligger et sted mellem TN-panelerne og IPS-panelerne. Så VA-paneler er – lidt frisk sagt – en god blanding af TN og IPS. Til gengæld er de ofte også lidt dyrere end de to øvrige typer.
Farvegengivelse – når der er forskel på farver
Der kan være en markant forskel på det du ser på din skærm – og det andre ser på deres. Også selv om I kigger på nøjagtig det samme billede. Samme forskel kan du opleve, hvis du printer noget ud. Arbejder du med billed- og filmredigering er det derfor vigtigt, at du kan stole på, at det du ser på skærmen, er korrekt gengivet.
Det gælder altså om at vælge en skærm, der gengiver farverne så tæt på 100% korrekt som muligt inden for et givent color space. Og her findes som udgangspunkt to forskellige farveprofiler: sRGB og Adobe RGB.
Ganske kort fortalt er sRGB et farvespektrum, som primært er skabt til at dække de behov der er ved almindelig brug af computeren i hjemmet og på kontoret. Det gælder især tekstbehandling, mails og surfing.
Adobe RGB er et andet farvesektrum, som har en væsentlig større farvepalette. Det gælder især fortrinsvis indenfor de cyane, grønne og orange toner, og du opnår dermed et bredere spekter af nuancer. Netop derfor er Adobe RGB også blandt de foretrukne color spaces blandt grafikere, fotografer m.fl., som har brug for nøjagtighed – også i forbindelse med print. Denne profil kan også anvendes til skabelse af online content, så længe du er opmærksom på at konvertere til sRGB under eksport af projektet.
En skærm med format
Der findes kort fortalt to typer af computerskærme: De flade og de buede. På det seneste er de buede typer steget i efterspørgsel da de giver en lidt anden og mere intens oplevelse. Dog kan det være en udfordring at sidde mere end én foran disse skærme, da synsvinklen nedsættes, hvis man ikke sidder lige midt for.
Men ud over faconen på skærmene, så er der også selve formatet. Dimensionerne. De er med til at afgøre, hvilken billedform der vises på skærmen. Langt de fleste pc skærme har det såkaldte 16:9 format, som kan fungere til langt de fleste ting.
Dog findes der også formatet 21:9, som giver et lidt bredere skærmbillede. Det kan være en klar fordel, hvis du har brug for lidt mere ”plads” på skærmen til opgaver som at handle med aktier, videoredigering eller lignende, da det giver et bedre overblik og mulighed for at have flere vinduer åbne samtidig. Det er naturligvis også et ganske glimrende format til gaming og film.
Hvor mange hertz skal der til?
Antallet af billeder, der vises på skærmen pr. sekund defineres i hertz eller Hz. Således vil en 60 Hz skærm returnere 60 billeder i sekundet. Og en 120 Hz skærm returnerer 120 billeder i sekundet. Det er en vigtig parameter, hvis du skal spille på din nye skærm. Læs hvordan du finder den bedste gamer skærm.
Her vil de fleste vil nok foretrække minimum 120 til, meget gerne, op mod 240 Hz. Skal du bruge din computer og skærm til at arbejde på eller se film på, kan du uden problemer nøjes med 60 Hz.
Hvad er skærmens responstid?
Responstiden er populært sagt hvor hurtigt skærmen reagerer på de informationer og data der sendes fra computeren. Det kan umiddelbart virke lidt ligegyldigt, men kan dog have afgørende betydning. Især hvis du skal bruge din skærm til billed- og/eller videoredigering eller til at spille på. Responstiden er nemlig den tid det tager for skærmen at skifte fra én farve til en anden.
Typisk fra sort til hvid og tilbage til sort igen. Langt de fleste skærme har en responstid på et sted mellem 1 og 4 ms – det er hurtigere end det menneskelige øje kan registrere. Som udgangspunkt kan man sige, at jo hurtigere responstid, jo bedre bliver billedet på skærmen og jo større fornøjelse bliver det at se på.
Når det ydre også tæller
I dag har langt de fleste mennesker deres computer stående fremme. Enten i et dertil indrettet kontor eller i et hjørne af stuen. Det er derfor ikke altid kun vigtigt, hvad der er inden i maskinen – men i lige så høj grad hvordan den ser ud udenpå. Det er altså ikke kun det indre der tæller her.
Designet er for mange relevant, da de jo skal se på skærmen hver dag. Også når den ikke lige er i brug.
Heldigvis er de tider ovre, hvor en computerskærm var grå, grim og klodset at se på. I dag er langt de fleste modeller både flotte, gennemtænkte og holdbare i deres design. Selv om det naturligvis er forskelligt fra person til person, hvad man finder pænt at se på. Og ikke mindst hvad man ønsker at have stående i hjørnet.
Når det er sagt, så er design også mere end hvad øjet lige ser i første omgang. Det kan derfor være en god idé at tjekke skærmens indstillingsmuligheder inden du køber den. Så slipper du nemlig for at skulle indrette hele dit kontor rundt om skærmen.
Der findes efterhånden en del skærme på markedet, som giver mulighed for at justere både fra side til side, og op og ned i højden. Det gør det væsentligt nemmere at finde den rette arbejdsstilling, når man skal sidde foran skærmen. Og væsentligt mere behageligt – uanset om du skal sidde der en halv time eller flere timer i træk.
De mest populære tilslutningsmuligheder
Men skærmen duer jo ikke alene. Den skal tilsluttes en computer. Og her er der flere forskellige tilslutningsmuligheder at tage højde for. Den hyppigste standard er HDMI, men DisplayPort kan i nogle sammenhænge vise sig, at være et bedre valg. Ikke mindst hvis skærmen skal bruges til gaming og professionelt arbejde. Det skyldes at DisplayPort har en væsentlig højere båndbredde, som sikrer dig en bedre oplevelse, med en opløsning på helt op til 8K.
Dertil er der kommet en række relativt nye tilslutningsmuligheder som, allerede nu, er godt i gang med at blive cementeret som de nye standarder indenfor computer og it. Det drejer sig om henholdsvis Thunderbolt 3 og USB 3.1. De gør begge brug af samme stiktype – USB-C, men her hører næsten al sammenligning også op. Der er nemlig tale om to helt forskellige teknologier.
USB 3.1-teknologien bliver stadig mere og mere almindelig og har mange anvendelsesmuligheder. Blandt andet kan den levere en overførselshastighed på op til 10 Gb/s, og samtidig lade større apparater – såsom bærbare computere – op.
Thunderbolt 3 derimod, giver, udover opladning, tilslutning med en enorm hastighed. Faktisk helt op til 40 Gb/s. Derfor er Thunderbolt 3 i dag også en ganske udbredt tilslutningsteknologi, den benyttes i samtlige af Apples nyere computere samt i størstedelen af de high-end og gaming laptops der findes på markedet i dag.
Billigt – eller for billigt?
Det kan være fristende at købe en billig skærm. Men det kan godt betale sig at overveje en ekstra gang, om den måske er for billig. Ofte hænger pris og kvalitet sammen, og du risikerer at blive skuffet over en skærm, der ikke yder det du havde håbet på.
Måske kan den ikke vise dine programmer i den kvalitet du have troet – og har brug for. Måske ændrer dit behov sig, så den også med tiden skal kunne bruges til at spille eller lave videoredigering på. Og så risikerer du nemt at komme lidt til kort med en billig model. Det er alt andet lige billigere at købe en lidt dyrere skærm her og nu, end at skulle ud og købe en helt ny skærm igen om blot få år.